Georgiana Magdalena Ștefănescu, de profesie avocat, trăiește și creează artistic la București, dar este tributară, în procesul devenirii sale, atmosferei multiculturale din Peninsulei Tomis, Constanța, unde a absolvit liceul. Pictează și scrie poezie din copilărie; a avut numeroase colaborări în mass-media, publicând articole de presă și realizând emisiuni de televiziune. În prezent, moderează emisiunea „Revelația vindecării”, în cadrul postului național TeleMoldova Plus. În ultimii ani, a publicat în reviste de cultură precum „Cronica timpului”, „Uscând o lacrima”, sub egida U.Z.P.R., precum și în anuare de artă sau cataloage expoziționale.Ppoemele sale au apărut în multe culegeri literare, editate de Art Creativ, iar in prezent lucrează la două volume de autor. Își definește dimensiunea artistică prin metafora „Os de floare”, care dă titlul unei poezii reprezentative, simbolizând o armătură solidă, doar aparent fragilă. A participat cu creații personale, la zeci de expoziții colective de pictură, în țară și în străinătate, notabile fiind edițiile Expo-Fiuggi, Roma, Italia, 2023 si 2024, unde a acordat interviuri unor importanți critici de artă, obținând aprecierea acestora. Cariera sa a fost marcată de rezultate deosebite, atât în plan profesional, cât și vocațional, Georgiana prezentându-și expozițiile personale de pictură inclusiv în cadrul AVOCART, eveniment național, găzduit anual la Palatul de Justiție din București. Temele predilecte, abordate în creațiile plastice, sunt de sorginte spirituală ilustrând laturi identitare ale conștiinței precum „Revelația vindecării” „Meditație”, „Ascensionare” „Vizionarul”, „Renaștere”, „Fereastra toamnei plenare”, „Adam și Eva”, „Călare în grădina astrală”, ș.a.
Despre:
„Creatiile Georgianei Stefanescu sunt spectaculoase si unice, in special prin abordarea temelor spirituale, astrale, neintalnite frecvent in pictura contemporană. Lucrarile sale sunt rodul unei gândiri ce se raportează adesea la relația propriului suflet cu Divinitatea, fapt ce, personal, îmi oferă o stare de exuberanță, iar tehnica în care sunt executate pânzele este originală, transpusă în culori calde, armonizate, vibrante, ducând privitorii mai aproape de Cer decât de Pământ”. (Carmen Florian, artist plastic)
„Lucrarile Georgianei Ștefănescu ne duc într-o lume astrală, prin simboluri cosmice și cupluri primordiale, care se caută, care se regăsesc. Întâlnim personaje care emană o anumită aură energetică și care ne duc într-o cosmogonie a esențelor vieții, a esențelor dimensiunii umane, pe care o regăsim în multe din lucrările sale. Există o simbolistică și o căutare metaforică a sensurilor și a dimensiunii umane.” (Valentin Tanase – artist plastic, sculptor, ilustrator de carte)
„Lucrările Georgianei Ștefănescu, semne de expresie divină și de nemărginită iubire, sunt concepute într-un dialog intens cu universul lumii sale interioare, de unde vin emoția, sensibilitatea și esența creativă. În această atmosferă e multă risipă de lumină, de echilibru, sunt stări de pasiune sau scufundare în vis, repere spirituale cuprinse într-o poetică substanță, cu pricepere încântătoare de către artistă. Astfel, tablourile devin mărturisiri personale, armonia, coerența și bucuria de a oferi frumusețe își găsesc resursele în energia universală, în poezia infinitului…” (Daniela Toma, poetă, pictor, editor de carte)
„Creațiile Georgianei Stefanescu sunt foarte interesante, cu puternic impact asupra publicului, și mă refer punctual la desenul din adolescență, unde a redat extraordinar durerea trădării lui Hristos de către apostoli, dând impresia că se ridică spre Cer. Abordarea femeii-pom este foarte bine realizată, proporțiile sunt perfecte, culorile sunt superbe. Georgiana este un geniu colorist!” (Constantin Sinescu, sculptor)
„Tablourile artistei românce Georgianei Ștefănescu au multe de transmis și povestesc cu adevărat, lasă un semn în societate, nu se limitează doar la frumusețe, ci ne stimulează pe interior și ne ajută să ne înțelegem propriile sensibilități. În plus, artista ne determină să reflecăm mai mult asupra raportului cu natura, inclusiv cea divină, mai ales că deseori acest raport a devenit inuman din cauza noastră.” (Roberto Chiappini, critic de arta – Roma, Italia, interviu acordat la Radio Romania Actualitati, iunie 2023- Expo Fiuggi)
„Acest spirit internațional, pe care l-a avut mereu arta, ajunge astăzi aici datorită operei tale intitulată „Meditație”, care înfățișează transcendența, dorința speciei umane de a atinge divinul, pe care ai tratat-o și ai dezvoltat-o servindu-te de culori importante și direct corespondente cu sentimentele. Aici se vede că ești poetă! Culorile sunt roz, ce povestește feminitatea, galben, care aparține soarelui, luminii, divinității, care sunt unite cu un context scenografic ce oscilează în albastrul și verdele pe care le-ai utilizat, între lumea care ne înconjoară, și cea pe care noi nu o vedem, subterană, cea scufundată. La acestea ai adăugat efecte imateriale, care reflectă lumina, iluminează și dau prețiozitate, pe care o evidențiezi dând importanță omului, ființei umane, care e din totdeauna subiectul și obiectul cel mai important.” (Dr. Enzo Nasillo, critic de arta, interviu Expo-Fiuggi, 17.06.2024)